Skip to main contentHorrix: trendsetter in Limburg voor de aanbouw van veranda’s

Overgrootvader Joseph, geboren in 1861, was hoefsmid

De aanbouw van een veranda vergt behoorlijk wat techniek en creatief inzicht. Ons bedrijf is niet van de ene op de andere dag trendsetter geworden op het gebied van veranda’s in regio Limburg. Dat de familie Horrix al behoorlijk wat creativiteit in het bloed had, blijkt uit deze historiek. We nemen u even mee, terug in de tijd: naar het jaar 1861.

In 1861 werd overgrootvader Joseph geboren. Hij werd hoefsmid.

Zijn zoon, onze grootvader Hubert, werd geboren in 1911. Hij nam de zaak over en zette de stap van hoefsmid naar kunstsmid, waarbij hij zich meer kon uitleven in zijn creativiteit. Zo gebruikte hij zijn fantasie bij het ontwerp van de grote kroonluchter en het hekken van het oude gemeentehuis in Maasmechelen. Ook de kroonluchters in de grote St.-Barbarakerk in Eisden waren van zijn hand.

Daar bleef het niet bij. Verschillende kunstsmeedwerken in Tongeren, Leuven en andere steden staan ook op zijn palmares. Hubert Horrix was ongetwijfeld toen al een pionier in zijn vakgebied en dat in heel België!

Na de Tweede Wereldoorlog

In 1949 begon hij met de fabricatie van stalen ramen en deuren. Het bedrijf had bovendien een eigen zandstraal- en metallisatie-installatie.

Vanaf 1957 kwam daar de aluminiumafdeling bij. Zo ontstond het 1e bedrijf in België dat instond voor haar eigen fabricage van aluminium raamwerk.

In het bedrijf werkten toen 60 werknemers, waaronder 5 van de 8 zonen: Jef, Frans, Guido, Robert en Paul. De firma Horrix – zoals het toen heette – was een gerenommeerd bedrijf. Hun klantenservice was gekend tot zelfs buiten de landsgrenzen.

Met oog voor detail en uiterste precisie realiseerden zij verschillende projecten:

  • Scholen
  • Ziekenhuizen
  • Universiteiten
  • Administratieve gebouwen

Toen al zat de aanbouw van veranda's in de portefeuille van Horrix.

Het Guido Horrix tijdperk

Vanaf 01-01-1977 ging Guido Horrix alleen verder met de constructie en aanbouw van veranda's, aluminium ramen en deuren. Hierbij richtte hij zich enkel tot particuliere klanten.

Doorheen de jaren evolueerde het bedrijf. Naast de verandabouw begon Guido ook met het verzorgen van de elektriciteit en de nodige bouwwerkzaamheden, zoals funderingen, metselwerk, plaatsen van vloertegels, bepleistering, etc. Het totaalconcept was een feit!

De nieuwe generatie

In 1999 liet Guido de zaak over aan zijn 2 zonen: Rudi en Frankie. Onder het goedkeurend oog van vader Guido, maakten zij de zaak nog professioneler. Guido’s ervaring was voor het bedrijf een serieuze meerwaarde en wordt nog altijd gekoesterd.

Sinds 2022 is Britt het team komen versterken en haar enthousiasme en energie geeft het familiebedrijf een nieuwe dynamiek.

Ook het feit dat de meeste medewerkers al tientallen jaren in het bedrijf werken, is een bewijs dat ze er graag werken. Graag werken doe je alleen maar waar het goed werken is. Onze oudste werknemer werkte in 2007 al 50 jaar voor de familie Horrix. Zijn jubileum werd dan ook met de nodige luister gevierd!


Ons team

Rudi

Planning, aankoop, verkoop

Frankie

Opmeting, productie

Britt

Financiën, personeel, marketing, social media

Patrick

Verkoop (Nederlandstalig)

Pierre Gras

Verkoop (Fransstalig)
+32 (0) 475618568


Wilt u een goedkope veranda laten aanbouwen of wilt u meer weten over onze pergola’s? Aarzel niet om ons te contacteren.